Ankomst
Søndag fra kl. 15 – 17 (op til ugen)
Afrejse
Lørdag kl. 10.00
Pris
kr. 5.095
Pris dagskursist
kr. 4.095
Se mere information i bunden af siden
Vi har gennem en årrække afholdt vandrekursus i Trekantområdet. Nu laver vi et vandrekursus mere, så også de naturelskende vandrere, der ikke kan få nok af Danmarks smukke kyster, kan blive tilgodeset.
Vi er så heldige, at Naturpark Lillebælt, som er Danmarks største, ligger lige udenfor døren ved Danmarks smukkest beliggende højskole i Snoghøj. Her findes én af verdens tætteste bestande af hvaler – de små marsvin, som vi kan være heldige at se boltre sig i Bæltet. Så er du til smukke kyststrækninger og maritime oplevelser, er det lige en vandreuge for dig.
Vi skal bl.a. besøge den nye Oplevelses-platform i Naturpark Lillebælt. Oplevelses-platformen er så ny, at den endnu ikke er bygget – men kommer i 2025.
Man skal regne med at gå cirka 10 km i gennemsnit om dagen; men skulle bentøjet være helt opbrugt, har vi en bil til at samle de tapre vandrere op!
Højskolen Snoghøj glæder sig til at servere en indsigtsfuld uge – krydret med højskolesang, spændende foredrag og hyggeligt samvær.
Højskolen er vores base, og nogle dage kommer der en bus, som skal bringe os ud til vores vandresteder. Andre dage tager vi offentlig transport. I det fri spiser vi vores frokostpakker, og derefter vandrer vi videre, indtil vi atter bliver afhentet eller tager en bus, som bringer os tilbage til højskolen, hvor en god aftensmad, hygge og aftenunderholdning afslutter dagen.
Vi skal i ugens løb besøge og vandre ved:
Lillebæltsstien ved Middelfart
Bjert-, Binderup- og Grønninghoved Strande & Skamlingsbanken
Trelde Næs ved Fredericia
Skærbæk ved Taulov
Houens Odde ved Gudsø Vig
Lillebæltsstien bliver ofte omtalt som Danmarks smukkeste gåtur!
Den 27 km lange sti følger kysten langs Lillebælt fra Strib i nord til Gamborg i syd, og hele ruten er en del af Naturpark Lillebælt. Vi skal ikke gå hele ruten, men kun fra Strib i nord til Middelfart, som vi passerer på vej tilbage til Højskolen. Vi kommer også til at opleve Middelfart, som er en utrolig hyggelig, fynsk købstad. På hele turen er der udsigt til Lillebælt.
På denne dag kører vi i bus til sydsiden af Kolding Fjord, hvor vi vandrer i Binderupbugten med udsigt til den lille ø, Brandsø. Vi begynder ved Bjert Strand – hvor de små huse ved Moshuse er ved at blive løftet på grund af de ubønhørlige vandmasser, når vi har storme i Danmark. Videre til Binderup og Grønninghoved strande – hvorefter vi begynder opstigningen til Skamlingsbanken (113 m over havet) – stedet er det højeste sted i Syd- og Sønderjylland. Skamling har siden 1843 været et sted, hvor man har holdt store folkemøder.
Vi skal en tur til det unikke og smukke Trelde Næs, som er det nordligste område i Naturpark Lillebælt. Det er desuden en del af Danmarks Naturkanon, én af landets 15 bedste naturperler. Udover en helt unik natur er næsset også hjemsted for en spændende kulturhistorie, sjældne arter af flora og fauna, f.eks. stor gøgeurt, der kun vokser få steder i Danmark.
Der er gode busforbindelser ud til Trelde Næs, som er et fint udgangspunkt for de mange vandrestier.
Vi vandrer fra Fjordvejen i Skærbæk til Børup Sande, Hagenør og Børup Skov med udsigter til Lillebælt, Hindsgavl og Den gl. Lillebæltsbro.
Havnebyen Skærbæk giver i dag mulighed for at se, hvordan bebyggelsen har udviklet sig fra fiskerleje til fiskerihavn og elværk. Fællestrækket for bebyggelsen er, at det er den fysiske beliggenhed ved kysten, der har været afgørende for bygningernes placering og udformning. Her ses tydeligt et stykke kystkultur og udviklingen fra gammel tid til industritid.
Børup Sande og Hagenør er et smukt naturområde. Her vil vi opleve et fredet kystlandskab, som er formet i istiden.
Houens Odde er ét af de smukkeste steder ved Kolding Fjord. Det ligger som en tange mellem Gudsø Vig og Eltang Vig.
Eltang Vig blev oprindelig inddæmmet i 1872 til landbrugsjord; men en heftig storm brød digerne i 1978, og området blev igen til havområde.
Siden1947 har KFUM-Spejderne ejet det smukke område ved Houens Odde, og området bærer præg af de naturelskende spejderes aktiviteter. I dag er stedet et moderne spejder- og oplevelsescenter.
Underviser
Per har arbejdet som erhvervspædagog på Amu-Syd i Kolding gennem mange år og været ekstern lærer på Højskolen i Snoghøj de sidste 30 år som danseinstruktør ved folkedansearrangementer. Per var første gang på Højskolen i 1970 og kender stedet som sin egen bukselomme. Han benyttes meget som foredragsholder overalt i Danmark i forbindelse med historiske, filatelistiske, danserelaterede og slægtshistoriske emner. Da Per for 6 år siden ophørte med at arbejde, besluttede han, at vandring skulle være én af hans aktive interesser, hvilket han aldrig har fortrudt. Per er aktiv i Dansk Vandrelaug, hvor han også er turleder. Per afholder desuden lokalhistoriske vandringer i Trekantområdet.
Underviser
Jytte har arbejdet som skolelærer i Fredericia i 42 år, og derfor interesseret sig meget for historie, kulturhistorie og naturen omkring. Jytte har haft elever med på rigtig mange ture udenfor skolen, kanoture, lejrskoler, naturture i området ved Trelde, Rands Fjord og mange andre steder. Jyttes personlige interesse for vandring startede først for ca. 10 år siden, da hun fandt ud af, at Dansk Vandrelaug var dér, hvor hun bedst fik opfyldt, hvad hun søger, som er spændende vandreture til helt nye områder, man ellers ikke kommer på alene – og et socialt fællesskab med ligesindede. Jytte har vandret hele Hærvejen fra Viborg til Padborg, Bornholm rundt, Øhavsstien på Fyn, Ærø og Langeland, fra Kyst til Kyst (Blåvand til Vejle). Derudover er det blevet til ture til Italien og de sidste 3-4 år formand for DVL Kolding afd.
Dansk (primært)
Når du har tilmeldt dig et kort kursus, modtager du umiddelbart efter en bekræftelse med oplysninger om betaling og den videre proces op mod dit ophold hos os.
Det er en god idé at sikre sig, at mails fra info@snoghoj.dk ikke ryger i dit spamfilter, da det er fra denne mail, vi kommunikerer med dig.
Dobbeltværelse: kr. 5.095
Enkeltværelse: kr. 5.845
[Valgfri] Linnedpakke: kr. 75
Dagskursist: kr. 4.095
Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 488
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK4907573225812488
Når du har betalt dit depositum, er du sikret din plads på kurset. Restbeløbet forfalder til betaling 6 uger før kursusstart, når du modtager dit velkomstbrev.
Depositum pr. pers. kr. 1.250
Dette indbetales til:
Middelfart Sparekasse
Prinsessegade 95
DK-7000 Fredericia
Husk at skrive navn og kursusnavn på indbetalingen.
Navn: Hojskolen Snoghoj
Konto: 0757 3225 812 380
Swift / Bic no. MISPDK21
Iban : DK5507573225812380