På Højskolen Snoghøj vil du finde ganske få regler, der er mejslet i granit! Til gengæld for regler har vi stærke værdier, som lever i det daglige gennem samtaler, møder og forventningsafstemninger. Det er nemlig højskole, når det er allerbedst!
Spørgsmålene på fællestimen og i elevrådet kan være mange:
Hvad betyder respekt i den her konkrete situation?
Hvad mener vi med at være dedikerede i et afslutningsprojekt, hvor trætheden begynder at indfinde sig?
Hvordan kan den enkeltes særlige behov gå hånd i hånd med fællesskabets behov?
Og så videre!
Værdigrundlag for Højskolen Snoghøj
Højskolen Snoghøj forstår sig selv som en grundtvigsk højskole, hvor vi gennem dedikerede fællesskaber ønsker at danne den enkelte til eget liv, demokrati og folkestyre.
Igennem undervisningen sætter vi os selv i spil med begejstring, mod og vide horisonter indenfor trygge rammer, hvor den enkelte kan vokse både fagligt og menneskeligt. I vores syn på viden og erkendelse vægter vi balancen mellem den kropslige, den personlige, den erfaringsbaserede og den evidensbaserede viden.
Vi tror på et fællesskab bygget på nærvær og respekt for både den enkelte og fællesskabet. Og vi tror på det ligeværdige møde i fælles ansvar som selve klangbunden for skolens faglige, sociale og dannelsesmæssige liv.
Snoghøj har en lang historie. Højskolen startede som en fiskehøjskole i 1913 og har siden ageret både gymnastikhøjskole, nordisk/europæisk højskole, IT-højskole – og i 2001 startede skolen sin mere kunstneriske og scenekunstneriske linje, som danner grobunden for skolens faglige og dannelsesmæssige arbejde i dag.
Snoghøj kom for alvor på Danmarkskortet i 1924, da Anna Krogh og Jørgine Abildgaard overtog højskolen og omdannede den til gymnastikhøjskole. De to forstandere satte et unikt præg på skolen og sørgede endda for, at Snoghøj fik sin egen kirke. Kirken står endnu, ligesom flere afbildninger af Anna og Jørgine er at finde på skolen. De to kvinders historie har formet og farvet Snoghøj i mange år – og er både fascinerende og gribende at dykke ned i.